UA / RU
Підтримати ZN.ua

Місія в Ухані: експерти ВООЗ оцінили ймовірність витоку вірусу з лабораторії

На думку голови ВООЗ, місія в Китаї не зможе дати відповіді на всі питання..

Всесвітня організація охорони здоров'я не готова відмовитися від жодної з актуальних гіпотез походження коронавіруса SARS-CoV-2, передає Reuters.

За словами голови ВООЗ Тедроса Аданома Гебреісуса, версія витоку з вірусологічної лабораторії в Ухані видається малоймовірною.

«Поговоривши з членами команди, я хочу підтвердити, що всі гіпотези залишаються відкритими. Вони вимагають подальшого аналізу і вивчення», - заявив керівник ВООЗ 12 лютого.

На думку доктора Гебреісуса, місія в Ухані не зможе дати відповіді на всі питання. Але дозволить просунутися вперед на шляху розуміння походження коронавіруса, що спричинив пандемію COVID-19.

Читайте також: ВООЗ відвідала Уханьський інститут вірусології

Спалах коронавірусного захворювання COVID-19 було зафіксовано в китайській провінції Ухань у грудні 2019 року. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала епідемію пандемією в березні 2020 року.

Відзначимо, що влада Уханя приховувала важливу інформацію про епідемію, включаючи кількість інфікованих та померлих, а також дані про шляхи поширення коронавіруса.

Журналістів і блогерів, які висвітлювали події в охопленій епідемією Ухані, заарештували. Одну з них - Чжань Чжан - вже засудили до чотирьох років в'язниці.

Через рік після початку пандемії Пекін дозволив команді експертів ВООЗ відвідати Ухань для проведення епідеміологічного розслідування.