UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мільярдер й засновник Alibaba Джек Ма після зникнення в Китаї з'явився в Гонконгу – Reuters

З жовтня минулого року Ма практично не з'являвся на публіці.

Засновник Alibaba Group Джек Ма, який практично не з'являвся на публіці після того, як в кінці минулого року його бізнес-імперію почали обмежувати регуляторні органи Китаю, зараз перебуває в Гонконзі й в останні дні зустрічався з діловими партнерами, повідомили Reuters два джерела.

Китайський мільярдер тримається в тіні після того, як в жовтні минулого року виступив в Шанхаї з промовою, в якій розкритикував фінансові регулятори Китаю. Це викликало ланцюг подій, який привів до відстрочення мега IPO його компанії Ant Group.

Хоча після цього Ма з'являвся на публіці на материковому Китаї, оскільки ходили спекуляції про його місцеперебування, одне з джерел Reutres повідомив, що цей візит став його першою поїздкою в азійський фінансовий центр з жовтня минулого року.

Ма, колись найвідоміший і відвертий підприємець Китаю, минулого тижня зустрівся, принаймні, з "кількома" діловими партнерами за обідом, сказали джерела.

Ма зник з поля зору громадськості на три місяці, а потім з'явився в січні, виступивши перед групою вчителів по відеозв'язку. Це послабило занепокоєння з приводу його незвичайного відсутності в центрі уваги та призвело до різкого зростання акцій Alibaba.

На початку цього року регуляторні органи Китаю почали масштабну реструктуризацію на компанію Ant, чиє невдале первинне розміщення акцій на 37 мільярдів доларів в Гонконзі й на шанхайській біржі Nasdaq STAR Market мало стати найбільшим у світі.

Читайте також: Китай виграв у США битву за штучний інтелект – екс-чиновник Пентагону

Компанія Alibaba потрапила під антимонопольне розслідування з боку Державної адміністрації регулювання ринку Китаю. Одночасно з публічного простору зник засновник Alibaba — один із найвідоміших китайських бізнесменів Джек Ма. 

Що відбувається навколо китайського флагмана електронної комерції? З якою метою влада Китаю переслідує велику технологічну компанію? Читайте у статті Наталії Бутирської «Урок Джека Ма».