UA / RU
Підтримати ZN.ua

Меркель допустила можливість виробництва російської вакцини в Німеччині

Німецька сторона пропонує Росії підтримку Інституту Пауля Ерліха.

Попри політичні розбіжності, виробництво російської вакцини проти коронавірусу Sputnik V в Німеччині може сприяти якнайшвидшому подоланню коронавірусної хвороби. Про це канцлер Ангела Меркель заявила під час брифінгу у Берліні, інформує "Укрінформ"

Меркель провела телефонну розмову з главою Кремля Владіміром Путіним, в якій запевнила, що Німеччина готова до співпраці в цьому питанні. 

"Незважаючи на всі політичні розбіжності, які сьогодні великі, в умовах пандемії можна співпрацювати в гуманітарній сфері заради подолання пандемії", - сказала канцлерка.

Меркель зазначила, що російський препарат можуть схвалили в Європі, що буде хорошим підгрунтям для співпраці в майбутньому.

Сьогодні німецька сторона пропонує Росії підтримку Інституту Пауля Ерліха.

Читайте також: Вірусологи вважають, що COVID-19 мутує через російську вакцину – Reuters

Президент Росії Володимир Путін під час підсумкової прес-конференції 17 грудня Заявив, що російська вакцина від коронавирусу "ефективна і швидкодіюча".

Фахівці в ефективності і безпеки препарату сумніваються: третій етап клінічних випробувань вакцини ще не завершений - його вирішили поєднати з масовим тестуванням в країні.

Росія першою в світі заявила про реєстрацію вакцини від коронавируса в серпні. Однак тоді вчені з усього світу засудили сертифікацію вакцини, розробленої центром Гамалії, оскільки вона є недоречною і передчасною. Вакцина не пройшла випробування, які переконливо показують, що вона безпечна і ефективна для великих груп людей. Реєстрація вакцини викликала подив і протести навіть у самій Росії.

Більш того, троє медиків, які першими з 42 колег в Алтайському краї отримали вакцину «Супутник V», захворіли на коронавірус.