UA / RU
Підтримати ZN.ua

Майбутнє України має вирішувати Україна – міністр оборони Польщі

Маріуш Блащак заявив, що Польща послідовно підтримує європейські прагнення України, яка має самостійно вирішувати про свою долю. 

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак вчергове підтримав Україну та наголосив, що передання військової техніки, зокрема боєприпасів та ПЗРК Grom, є ще одним прикладом польської підтримки. 

Блащак заявив, що ухвалена урядом постанова стосується передачі Україні сучасної зброї, виробленої в Польщі. Керівник польського міноборони підкреслив, що це ще один вчинок, який підтверджує, що Варшава підтримує Київ. 

Майбутнє України має вирішувати Україна, а не хтось інший. В інтересах безпеки нашої країни, щоб Україна була незалежною і суверенною державою”, - наголосив глава міноборони Польщі в ефірі TVP Info.

Постанова польського уряду передбачає безоплатне передання Україні військової техніки. Збройні Сили України отримають компоненти військового майна ЗС Польщі. Відомство вже проаналізувало і прийшло до висновку, що передача техніки Україні не знизить боєготовності польських військових.

Читайте також: Британія та Польща готові відстоювати для України політику відкритих дверей у НАТО

Україна, Велика Британія та Польща створюють нове об'єднання. Що від нього чекати і що про нього відомо у статті Володимира Кравченка "Дружба проти Путіна", а про можливі сценарії наступу на Україну військ РФ з півночі у матеріалі "Чи вторгнеться Путін в Україну з Білорусі?".