UA / RU
Підтримати ZN.ua

Лікарі отруєних Скрипалів не вірили в їх одужання

Лікарі окружної лікарні Солсбері зізналися, що з самого початку не розраховували на одужання Сергія і Юлії Скрипалів.

Лікарі окружної лікарні Солсбері, куди були доставлені після отруєння екс-агент ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія, не вірили в успішне лікування, повідомляє BBC.

Як розповів лікар відділення інтенсивної терапії Стівен Джукс, Скрипалям була надана краща медична допомога.

"Коли ми вперше усвідомили, що це нервово-паралітична речовина, ми очікували, що вони не виживуть. Ми спробували всі наші методи лікування. Ми надали кращу клінічну допомогу, але були всі ознаки того, що вони не виживуть", - зазначив він.

"We were expecting them not to survive." - Dr Stephen Jukes treated Tony and Yulia Skripal after they were poisoned with a nerve agent in Salisbury in March #newsnight pic.twitter.com/jLLL68ED9t

- BBC Newsnight (@BBCNewsnight) 28 травня 2018 р.

Завідувач відділенням інтенсивної терапії Дункан Мюррей в свою чергу висловив упевненість, що врятувати Скрипалів вдалося завдяки"дуже хорошій базовій інтенсивній терапії генеричних препаратів, відмінній і злагодженій роботі лікарів, фантастичній турботи і відданості наших медсестер".

Він також додав, що спочатку на успішний сценарій медики не розраховували.

The success of Tony and Yulia Skripal's treatment was due to the very good generic basic critical care, excellent teamwork by the doctors, fantastic care and dedication by our nurses," and input from international experts like Porton Down, says Dr Duncan Murray #newsnight pic.twitter.com/vXNqKLOgCB

- BBC Newsnight (@BBCNewsnight) 28 травня 2018 р.

При цьому лікарі побоюються робити прогнози щодо подальшого стану здоров'я Скрипалів.

Нагадаємо, у районній лікарні Солсбері заявили, що колишній російський шпигун Сергій Скрипаль був виписаний з медичного закладу.

Нагадаємо, 5 березня у британському Солсбері з сильним отруєнням був госпіталізований російський шпигун-перебіжчик Сергій Скрипаль та його дочка. Через деякий час були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, що працювали на місці події. За даними слідства, проти Скрипалів було використано нервово-паралітичну речовину "Новачок" російського виробництва.

У відповідь на замах на Сергія Скрипаля британський уряд ініціював вислання російських дипломатів з країн НАТО, ЄС та їх партнерів. Солідарність з Британією висловили вже 28 держав, які вишлють майже 150 російських дипломатів.

Крім того, анульовано акредитацію семи російських представників при НАТО.

Пізніше ОЗХЗ завершила розслідування інциденту в британському Солсбері, де 5 березня нервовопаралітичною речовиною "Новачок" були отруєні екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його донька.

Детальніше про ситуацію довкола отруєння Сергія Скрипаля та дипломатичний скандал із висилкою російських шпигунів під дипприкриттям читайте у матеріалах Олександра Хари "Токсична Росія" і "Дипломатичний екзорцизм" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".