UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коли Росія почала війну, вона відкрила ворота пекла - архієпископ Кентерберійський

"Наслідки російського вторгнення виплеснулися далеко за межі України".

Архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі після поїздки в Україну заявив, що Вторгнення Росії в Україну "відчинило браму пекла" і випустило у світ "всі злі сили" – від вбивств та зґвалтувань на окупованих територіях України до голоду в Африці. Про це повідомляє The Guardian.

"Коли Росія за рішенням Путіна почала вторгнення в Україну, ворота пекла відкрилися, і вся сила зла вийшла у світ", – зазначив архієпископ.

Він сказав, що він "вражений масштабами масових поховань у Бучі, фотографіями того, що там робили з людьми, зґвалтуваннями, масовими вбивствами та тортурами з боку окупаційних російських військ".

Велбі переконаний, що наслідки вторгнення виплеснулися далеко за межі України.

"Я був у Мозамбіку за тиждень до того, як поїхав до України, там голод поширюється на все узбережжя Східної Африки", – повідомив духовенець.

Архієпископ також додав, що інфляція, енергетична криза, страждання, нестача ліків – "все це зло вирвалося на свободу, і поки не буде виведення військ та припинення вогню, ми не зможемо досягти прогресу у примиренні".

30 листопада Велбі приїжджав до Києва з візитом солідарності з народом та церквами України. Тоді архієпископ зазначав, що "народ України виявив надзвичайну мужність перед лицем незаконного, несправедливого та жорстокого вторгнення Росії".

Читайте також: Не Захід, а Путін – найбільша загроза «русскому міру» – The Guardian

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Папа Франциск, якому нещодавно виповнилось 86 років, після свого обрання в 2013 році підписав заяву про звільнення, яка буде використана, якщо одного разу серйозні та постійні проблеми зі здоров’ям унеможливлять виконання його обов’язків.