UA / RU
Підтримати ZN.ua

КНДР може провести ядерне випробування після виборів у США, вважає Південна Корея 

Це може стати першим північнокорейським ядерним випробуванням з вересня 2017 року.

Північна Корея може провести сьоме ядерне випробування після президентських виборів у США, які відбудуться 5 листопада, повідомляє Kyodo.

Читайте також: Кім Чен Ин пообіцяв зробити ядерні сили КНДР готовими до бою з США

Хоча не можна виключати можливість проведення ядерного випробування перед виборами, воно, швидше за все, відбудеться після них, сказав журналістам член комітету з розвідки Національної асамблеї Південної Кореї Лі Сун Квон після брифінгу Національної розвідувальної служби країни.

Це може стати першим північнокорейським ядерним випробуванням з вересня 2017 року.

За словами Лі, розвідка повідомила, що ядерне випробування може супроводжуватися низкою інших провокаційних дій, таких як запуск супутника й випробувальні запуски ракет.

Нещодавно лідер КНДР Кім Чен Ин відвідав базу зі збагачення урану, де наголосив на необхідності посилення самооборони Пхеньяна, а також на здатності завдати превентивного удару.

Читайте також: Ми повинні припинити співпрацю Росії, Китаю, Ірану та КНДР — Блінкен

Раніше повідомлялося, що Північна Корея може вдатися до найбільш провокаційних військових дій за останнє десятиліття напередодні президентських виборів у США, можливо, за наполяганням РФ.

Останнім часом КНДР схиляється до більш войовничої риторики. Одним із чинників ризику є російсько-північнокорейське співробітництво, яке може підштовхнути Пхеньян до агресивніших дій. Детальніше про загрозу з боку військового союзу Росії з КНДР розповідала Наталія Бутирська.