UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай схвалив екстрене використання вакцини проти COVID-19 для дітей віком від трьох років

Наразі не відомо, коли розпочнеться щеплення.

Китай першим у світі схвалив COVID-вакцину для дітей від трьох років, повідомляє AFP. 

Представник компанії повідомив, що вже завершилось випробування вакцини на ранніх стадіях у дітей та підлітків. Результати будуть опубліковані незабаром у науковому журналі Lancet. Але він не уточнив, коли маленькі діти зможуть почати отримувати щеплення.

Представник іншої основної вакцини в Китаї, Sinopharm, заявив, що експерти продемонстрували ефективність вакцини для дітей, але не підтвердив, чи була вона схвалена для використання.

Читайте також: В Україну їде перша партія китайської антиковідної вакцини Sinovac

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров'я 1 червня схвалила для екстреного використання китайську вакцину CoronaVac. Країни, які її закупили, можуть бути впевненими у відповідності препарату міжнародним стандартам безпеки та ефективності. Саме цієї вакцини в Україні найбільше – законтрактовано 1,9 млн доз.

Раніше директор Центру з контролю над захворюваннями КНР Гао Фу заявив, що китайські антиковідні вакцини не забезпечують високого рівня захисту від коронавірусу, влада Китаю досліджувала можливість змішаної вакцинації препаратами різних виробників.

На думку науковців, комбінування вакцин від різних виробників, але з однаковим механізмом дії, забезпечує більш надійний захист від коронавірусу. Минулого тижня Канада однією з перших у світі перейшла до комбінованої вакцинації : тут для першої і другої доз комбінуватмуть вакцини AstraZeneca, Moderna і Pfizer/BioNTech.