UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай намагається створити найбільший у світі військово-морський флот — Reuters

Китай намагається здобути першість на світовій арені.

Захід досі не розуміє масштабів «амбіцій Китаю». Міністр оборони Великої Британії заявив про те, що Китай прагне побудувати найбільший у світі «надводний і підводний військово-морський флот», повідомляє агенція Reuters.

"Китай планує створити найбільший у світі військово-морський флот. Наші конкуренти продовжують кидати виклик у сірій зоні між війною та миром", - сказав міністр оборони Британії Бен Уоллес на форумі "Атлантичне майбутнє".

Читайте також: Китай вважає, що Трамп прискорює "занепад Америки" — Foreign Policy

Серія невдач зробила 2020 рік важким періодом для відносин Китаю зі світом. По-перше, китайські чиновники, слідуючи логіці своєї непідзвітної таємної однопартійної системи, протягом кількох тижнів не повідомляли про невідомий вірус у місті Ухань, даючи COVID-19 час для широкого поширення, що призвело до світової пандемії коронавірусу.

Потім відбулося ще більше невдач. Поки один за одним іноземні уряди проявляли нерішучість, лідери Китаю відмовлялися брати на себе будь-яку провину за пандемію, при цьому ще й запроваджуючи економічні санкції проти країн, які вимагали розслідування щодо походження спалаху.

Політична прірва між Китаєм та Заходом може збільшитися на фоні другої хвилі пандемії.