UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кім Чен Ин покатав Путіна по Пхеньяну в старому контрабандному Mercedes S-Klasse

Диктатори висунулися у люк, але не змогли поговорити без перекладача.

Лідер КНДР Кім Чен Ин покатав російського диктатора Владіміра Путіна під час його офіційного візиту на автомобілі Mercedes S-Klasse W221, який, за даними видання Bild, виявився контрабандним. Такі авто випускали у Німеччині з 2003 по 2013 роки. 

Той, на якому каталися диктатори, в Північну Корею ввезли нелегально, адже через санкції зробити це законно неможливо — це авто вважається предметом розкоші. 

Кім Чен Ин та Путін висунулися у люк авто, завширшки півтора метра. Це не так вже й багато, тож вони були щільно притиснуті один до одного, та, попри "міцну" дружбу, не могли поговорити, адже розмовляють різними мовами. Тож, коли у люк втиснувся ще один чоловік — перекладач — ситуація стала ще більш комічною. 

"Не можу уявити собі майбутню Росію, в якій таке фото не було б глибоко ганебним. Живучи у своїй бульбашці, Путін, вочевидь, не усвідомлює, який вигляд має збоку, благаючи абсурдно жалюгідний режим про допомогу для війни проти України", — прокоментував фото Путіна і Кіма економіст Костянтин Сонін.

Читайте також: Путін намагається створити альтернативу НАТО — аналітики

Нагадаємо, під час першого за 24 роки візиту до КНДР російський диктатор Владімір Путін підписав зі своїм північнокорейським колегою Кім Чен Ином договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Угода передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти одного з учасників — крок, який змінює політику Москви щодо Пхеньяна. На це вже відреагував генсек НАТО Єнс Столтенберг, закликавши демократії світу об'єднатися, як це зараз роблять авторитарні країни. 

Співробітництво РФ та КНДР посилює здатність Москви затягувати війну проти України й збільшує військову напругу на Корейському півострові. Про те, як реагувати на цей виклик — розповідала Наталія Бутирська в статті "Корейські ракети для Росії. Чим Путін заплатив КНДР і як це загрожує Україні".