UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Хезболла" обстріляла Ізраїль ракетами — Bloomberg

Угрупування відповіло на удар Ізраїля по складу зброї "Хезболли".

"Хезболла"

"Хезболла"

"Хезболла" заявила, що запустила залп ракет по північному Ізраїлю. Обстріл Верхньої Галілеї в Ізраїлі стався після того, як Армія оборони Ізраїля повідомила, що вночі завдала удару по складу зброї "Хезболли" в Набатіє, а також по інших об'єктах "Хезболли" на півдні Лівану. Згідно з даними Міністерства охорони здоров'я Лівану, десять сирійських громадян загинули й ще п'ятеро отримали поранення, в тому числі двоє в критичному стані, повідомляє Bloomberg.

Ізраїльські військові виявили близько 55 снарядів, що перетнули кордон з Ліваном й деякі з них впали на відкритій місцевості. Про постраждалих не повідомлялося, але виникли численні пожежі й влада працює над їх гасінням.

Читайте також: Трамп і Нетаньягу обговорили угоду про звільнення заручників і припинення вогню в Газі — Axios

"Цей обстріл, ймовірно, посилить побоювання, що майже щоденні перестрілки між двома сторонами можуть загостритися, навіть попри те, що офіційні особи США заявили, що переговори про припинення вогню в Газі наближаються до завершальної стадії", — зазначає агентство.

Нагадаємо, що одне з найпотужніших воєнізованих угруповань на Близькому Сході, "Хезболла" обстрілює Ізраїль з моменту початку війни між Ізраїлем і ХАМАСом у жовтні. Угруповання, що базується в Лівані, заявило, що діє на знак солідарності з палестинцями й ХАМАСом і припинить обстріли, як тільки в Газі буде встановлено режим припинення вогню.

Читайте також: Ізраїль й "Хезболла" можуть уникнути війни — старший радник Байдена

Про те, чи почнеться військове протистояння між Іраном та Ізраїлем, зважаючи на останні події, пише Ігор Семиволос у статті "Чи загрожує світу війна Ізраїлю з Іраном?".