UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Кажуть одне, роблять інше": Кремль відреагував на американські санкції

Наразі невідомо, чи вплине це на саміт Байден-Путін. 

Кремль хоче розібратися в діях США після того, як Вашингтон оголосив про введення нових санкцій проти газопроводу "Північний потік-2". Позицію Москви озвучив прессекретар президента Росії Владімір Путін, передає "Інтерфакс". 

Наразі невідомо, чи вплине такий крок адміністрації американського президента Джо Байдена на зустріч з російським лідером Владіміром Путіним. 

"Треба розібратися. У колег все як завжди. Кажуть про одне, роблять інше … Подивимося, як нам буде краще", — сказав Пєсков.

Читайте також: Готується звернення Ради до Конгресу США про загальне запровадження санкцій щодо будівництва "Північного потоку-2" – Разумков

Учора, 21 травня, Вашингтон ввів нові санкції проти компаній та суден, причетних до будівництва газопроводу "Північний потік-2". Після цього список поповнили дві компанії, одна установа і 13 суден. 

Як і очікувалося, США не стали вводити санкції відносно компанії Nord Stream 2 AG (оператор проекту) і її виконавчого директора Маттіаса Варніга.

Нагадаємо, президент США Джо Байден виступає проти завершення проекту, але разом з цим намагається налагодити відносини з Німеччиною.

19 травня в Німеччині підтвердили, що США планують відмовитися від санкцій проти «Північного потоку - 2» і глави компанії Маттіаса Варнінга. Маас вважає, що такі дії Вашингтона є позитивним знаком. На його думку, такий крок свідчить про наміри США налагодити відносини з Німеччиною.

Детальніше про те, чому до цих пір не зупинили «погану угоду для Європи» і чому російські газопроводи стануть глобальним кліматичним програшем для Зеленого пакту Європи читайте в статтях Михайла Гончара «Підводні течії проекту« Північний потік-2» і « Північний потік-2 » : кліматичне вимір».