UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євросоюз узгодив санкції проти Росії за отруєння Навального "Новачком"

Під санкції Брюсселя потрапили шість чоловік і одна компанія.

Посли країн Європейського Союзу дали зелене світло санкцій проти Росії за отруєння опозиціонера Алєксєя Навального нервово-паралітичною речовиною "Новачок", повідомив журналіст RFE/RL Рікард Йозвяк.

Він розповів, що під санкції Брюсселя потрапили шість осіб та одна компанія. Це рішення завтра опублікують в Офіційному журналі Євросоюзу.

"Посли ЄС дали" зелене світло "санкцій щодо 6 осіб та 1 компанії, які відповідальні за отруєння Навального", - зазначив Йозвяк.

Нагадаємо, Франція і Німеччина ініціювали введення додаткових санкцій відносно Росії за отруєння опозиціонера Навального. Країни заявили про своє тверде засудження отруєння Навального нервово-паралітичною речовиною "Новачок", яке раніше підтвердила Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

Раніше російський опозиціонер Навальний закликав керівництво європейських країн і Євросоюзу ввести санкції щодо олігархів і найближчого оточення президента Росії Владіміра Путіна.

Через те, що німецькі політики звинувачують Росію в отруєнні Навального, відносини між країнами можуть погіршитися, заявив міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров.

Чи стане отруєння Навального останньою краплею для Заходу у відносинах з РФ, читайте в матеріалі Олега Шамшура "Gorilla moment" в ZN.UA