UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія обмежить експорт обладнання для виробництва мікросхем в Китай — ЗМІ

У нових правилах Японії не буде конкретно згадуватися Китай, щоб зменшити ризик помсти з боку Пекіна.

Уряд Японії почне обмежувати експорт сучасного обладнання для виробництва напівпровідників до Китаю навесні, після того, як внесе поправки до закону про валюту, які дозволять це зробити, повідомляє Reuters.

У нових правилах не буде конкретно згадуватися Китай, щоб зменшити ризик помсти з боку Пекіна.

Японія і Нідерланди погодилися приєднатися до Сполучених Штатів у припиненні поставок до Китаю обладнання для виробництва напівпровідників, виробленого такими компаніями, як Nikon Corp. і ASML Holdings, щоб зупинити Пекін у розробці і вдосконаленні мікросхем, які можуть бути використані для посилення його військової могутності, повідомили джерела Reuters, підтвердивши попередні повідомлення ЗМІ.

Однак лише Вашингтон визнав існування цієї угоди і поки що не оприлюднив жодних деталей щодо того, яке саме обладнання буде обмежене для експорту.

Читайте також: США домовились з Нідерландами та Японією про обмеження для виробництва мікросхем у Китаї

Раніше повідомлялося, що США шляхом експортного контролю намагатимуться обмежити китайське виробництво чіпів пам'яті без спеціалізованого військового застосування. Обмеження передбачають заборону на постачання американського обладнання для виробництва мікросхем на заводи в Китаї, які виробляють передові мікросхеми NAND.

Крок адміністрації Байдена щодо блокування експорту передових комп'ютерних чіпів до Китаю сигналізує про новий етап у відносинах між двома найбільшими економіками світу. Це гостра конкуренція за звання провідної технологічної та військової держави світу, пише AP NEWS.

Також США розпочинають партнерство з Індією, яке, як сподівається американський президент Джо Байден, допоможе країнам конкурувати з Китаєм у сферах військової техніки, напівпровідників і штучного інтелекту.