UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль скасував акредитацію норвезьких дипломатів, яка дозволяла їм працювати при палестинській адміністрації — Reuters

Міністр закордонних справ Норвегії назвав таке рішення "радикальним кроком".

Сьогодні, 8 серпня, Ізраїль відкликав акредитацію восьми норвезьких дипломатів, які працювали представниками при палестинській адміністрації, що викликало різку реакцію міністра закордонних справ Норвегії. Міністр закордонних справ Ізраїля Ісраель Кац заявив, що рішення відкликати статус дипломатів було прийнято у відповідь на те, що він назвав "антиізраїльською поведінкою Норвегії", включаючи визнання нею палестинської держави, пише Reuters.

"Норвегія проводить односторонню політику щодо палестинського питання, і тому буде усунута від нього", — йдеться в заяві Каца.

Норвегія покладає відповідальність за дипломатичну сварку на уряд прем'єр-міністра Ізраїля Беньяміна Нетаньягу і зараз обмірковує реакцію на ситуацію, що склалася, повідомив міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде.

"Це радикальний крок, який в першу чергу впливає на нашу здатність допомагати палестинському населенню ... Сьогоднішнє рішення матиме наслідки для наших відносин з урядом Нетаньягу", — сказав Ейде.

Палестинська адміністрація також засудила це рішення, назвавши його "порушенням і нехтуванням міжнародних законів". 

Читайте також: Ізраїль погрожує "знищити" владу Палестини, якщо МКС видасть ордери на арешт його лідерів

Раніше ми повідомляли, що Ізраїль вирішив негайно відкликати своїх послів з Ірландії та Норвегії через рішення цих країн визнати палестинську державу. Таким же рішенням Ізраїль пригрозив й Іспанії.