UA / RU
Підтримати ZN.ua

Іран заперечує продаж безпілотників Росії

Глава МЗС Ірану відреагував на заяву США про те, що Тегеран планує надати РФ безпілотники.

Іран стверджує, що не постачатиме безпілотники РФ. Зокрема, міністр закордонних справ Ірану Хосейн-Амір Абдоллахіан заявив, що його країна не збирається постачати Росії озброєння, повідомляє La Repubblica.

Глава МЗС Ірану відреагував на заяву радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана про те, що Тегеран планує надати Росії безпілотники.

Зокрема, глава МЗС зазначив, що його країна уникає будь-яких дій, які ризикують призвести до подальшої ескалації в Україні, включаючи постачання озброєння.

«У нас є оборонні угоди з РФ, але ми не будемо допомагати жодній зі сторін конфлікту», - заявив міністр.

За його словами, Іран із самого початку виступав проти війни РФ проти України, але вважає, що «ситуацію слід вирішити шляхом переговорів». 

Читайте також: Der Spiegel: Росія хоче кинути на війну з Україною іранські безпілотники, що може дати Іран?

Нагадаємо, у Білому домі вважають, що Іран може почати постачати Росії бойові безпілотники для війни в Україні, зокрема, здатні нести озброєння.

Байден активізує відносини зі стратегічними партнерами США на Близькому Сході. Досягнення відповідних домовленостей може мати серйозні наслідки для регіональної безпеки, а в контексті протистояння російській агресії допоможе стабілізувати глобальну енергетику, продовольчу безпеку й посилити ізоляцію Росії. Навіщо лідер вільного світу збирається на Близький Схід, читайте у статті Віталія Федяніна «Наступний крок до ізоляції Москви: в очікуванні доктрини Байдена» у ZN.UA.