UA / RU
Підтримати ZN.ua

Грузинський премʼєр заявив, що «глобальна партія війни» прагне «українізації» його країни

За його словами, Грузія зацікавлена у співпраці зі Штатами та Євросоюзом.

Грузинський премʼєр каже, що США та ЄС необхідна "деолігархізація".

Грузинський премʼєр каже, що США та ЄС необхідна "деолігархізація".

Премʼєр-міністр Грузії Іраклі Кобахідзе заявив, що «олігархічні сили» та «глобальна партія війни» прагнуть нібито «українізації Грузії». Він вважає, що Євросоюзу та США необхідна «деолігархізація», повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на ефір Громадського грузинського телебачення.

Премʼєр впевнений, що саме вплив «глобальної партії війни» на Сполучені Штати та Європейський Союз заважає їхньому розвитку відносин з Грузією. Хоча грузинський уряд, як він каже, зацікавлений у тісній співпраці.

Читайте також: Грузія ставить під загрозу зв'язки з НАТО та ЄС через закон про "іноагентів" — Держдеп США

Тепер, за словами Кобахідзе, його країна стоїть перед вибором: або «здатися глобальній партії війни» та змиритися з «долею України для Грузії», або чинити супротив. Боротьбу проти «партії війни» він назвав «некомфортною, але необхідною».

Заява грузинського премʼєра пролунала на фоні протестів громадян Грузії проти ухвалення закону про «іноагентів». Грузинські силовики 14 травня «розчистили» територію біля парламенту, «жорстко затримуючи демонстрантів».

Нагадаємо, раніше Financial Times повідомляли, що країни Євросоюзу наполягають на введенні санкцій проти Грузії за прийнятий парламентом закон про «іноземних агентів». Серед можливих обмежень для Тбілісі — скасування безвізового режиму для його громадян, цільові санкції й заморожування фондів ЄС.