UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава ВООЗ заявив про знаменний момент в боротьбі з коронавірусу

Спочатку в Вашингтоні не підтримували ідею відмови від патентів на вакцини проти COVID-19

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебреєсус заявив про "знаменний момент" в боротьбі з пандемією коронавірусу. Так він прокоментував позицію адміністрації президента США Джо Байдена, яка підтримала відмову від патентів на вакцини проти коронавірусу. Але виробники західних вакцин від COVID-19 не хочуть ділитися технологіями з Росією і Китаєм.

Гебреєсус твітнув, що позиція адміністрації Байдена в цьому питанні показує "потужний приклад лідерства США щодо викликів в глобальній охороні здоров'я".

ВООЗ неодноразово закликала країни підтримати пропозицію відмовитися від патентів на вакцини від COVID-19, внесену Індією і Південною Африкою. Спочатку в Вашингтоні не підтримували цю ідею, проте 5 травня адміністрація Байдена оголосила, що виступає за відмову від захисту прав інтелектуальної власності щодо вакцин проти коронавірусу. Якщо це рішення офіційно набере чинності, то препарати, які зараз робить Pfizer, Johnson & Johnson і Moderna, зможуть виробляти без ліцензії в інших країнах