UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держсекретар США вважає можливими переговори з РФ щодо безпеки, за умови деескалації в районі України

Ентоні Блінкен заявив, що неможливо нічого вирішувати щодо України без самої України.

Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен вважає можливим подальші переговори з Росією з безпеки, за умови деескалації ситуації з Україною. Таку заяву Блінкен зробив після зустрічі з головою Міністерства закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, пише «Інтерфакс-Україна».

«Ґрунтуючись на наших переговорах, я вважаю, що ми можемо продовжувати нашу роботу з подальшого розуміння можливих майбутніх угод, які забезпечують нашу безпеку. Але це залежить від того, чи Росія припинить свою агресію щодо України», – заявив Блінкен.

Він також додав, що неможливо нічого вирішувати щодо України без України. Це також, як зазначив Блінкен, стосується НАТО та Європи.

Читайте також: «Гарантії безпеки» РФ: Лавров стверджує, що почув від Блінкена попередню реакцію

Раніше Блінкен заявив, що навіть якщо один військовий РФ перетне український кордон - це буде вважатися вторгненням. Він також зробив прогноз про свої сьогоднішні переговори з головою МЗС РФ Сєргєєм Лавровим. Глава Держдепу не вважає, що вони будуть проривними. Все ж таки він хоче почути, які висновки зробили в Москві після консультацій, що відбулися минулого тижня з США, НАТО та ОБСЄ.

У Києві стурбовані через те, що у Заходу немає єдиної позиції щодо введення антиросійських санкцій в разі нового вторгнення в Україну. Як повідомляє CNN, посилаючись на джерела в українській владі, там вважають, що єдності щодо цього питання немає й у НАТО, хоча країни-члени Альянсу намагаються показати, що вони мають спільну позицію у кризовий період. 

Про стратегію адміністрації Джо Байдена щодо стримування масштабної агресії Росії проти України, підходи Вашингтона до зниження ризиків ескалації читайте у статті Олександра Хари «Як Білий дім відповів Кремлю: навіщо Блінкен приїздив до Києва».