UA / RU
Підтримати ZN.ua

Бюджетна криза коштувала США 24 мільярди доларів

S&P зазначає, що тимчасове рішення не позбавить США від загроз у короткостроковій перспективі, а споживча активність у період свят може виявитися нижчою, ніж очікувалося.

Припинення фінансування держустанов у США через не прийнятий вчасно бюджет обійшлося коштувало економіці 24 мільярди доларів, повідомило рейтингове агентство Standard & Рoor's.

За його даними, темпи економічного зростання через бюджетну кризу виявилися нижчими на 0,6%.

У середу, 16 жовтня сенат США схвалив компромісний документ, що передбачає тимчасове відновлення фінансування держустанов та підвищення ліміту держборгу, щоб запобігти першому в історії країни дефолту.

- Обама підписав закон про підвищення стелі держборгу і відновлення фінансування уряду

Законопроект передбачає відновлення фінансування держустанов до 15 січня 2014 року і розширення ліміту на запозичення до 7 лютого. Окрім того, передбачається, що представники обох палат проведуть переговори з фінансових реформ і доповідатимуть конгресу про результати до 13 грудня.

S&P відзначає, що тимчасове рішення не позбавить США від загроз у короткостроковій перспективі, а споживча активність у період свят може виявитися нижчою, ніж очікувалося.

"Якщо люди бояться, що політичне протистояння відновиться, що є ризик чергового припинення фінансування держустанов, вони побояться і розкривати свої чекові книжки", - вважає агентство. !zn

Читайте також:

За кілька годин до дефолту в сенаті США знайшли компроміс щодо бюджету і держборгу

Обама схвалив бюджетний компроміс, що дозволяє США уникнути дефолту

Обама визнав, що вашингтонська політика досягла стану "розвалу"

Fitch не виключає зниження рейтингу США