UA / RU
Підтримати ZN.ua

Борис Джонсон, ймовірно, знову боротиметься за посаду прем’єра Британії – The Times

Деякі члени Консервативної партії уже підтримують його кандидатуру на лідерство.

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, як очікується, знову братиме участь у змаганні за лідерство у Консервативній партії. Тобто зможе повернутися на посаду після оголошеної у четвер, 20 жовтня, відставки Ліз Трасс. Про це повідомляє The Times із посиланням на власні джерела.

Видання з’ясувало, що Джонсон вважає свою участь питанням національних інтересів. Наразі він уточнює в друзів відгуки про себе та вірить, що зможе досягти прихильності партії. 

Як зазначає The Times, деякі консерватори вже припускають, що Джонсону слід замінити Трасс.

Про це ж написав і політичний редактор газети Стівен Суінфорд у Twitter.

"Мені сказали, що Борис Джонсон, як очікується, візьме участь у змаганні за лідерство консерваторів. Він попередньо з’ясовує інформацію, але, як кажуть, вважає, що це питання національних інтересів", – розповів він.

Читайте також: Борис Джонсон став Почесним доктором Львівського університету

Нагадаємо, що на початку вересня Ліз Трасс перемогла на виборах лідера Консервативної партії та замінила Бориса Джонсона на посту прем’єр-міністра, який пішов у відставку в липні.

Пропозиції уряду Трас про зниження податків та можливі надзвичайні дії Банку Англії викликали ринковий хаос у Великій Британії та падіння курсу стерлінгів.

Ще на початку тижня Ліз Трасс перепросила за помилки у своїй програмі, які призвели до того, що довіра інвесторів випарувалась, а її рейтинг досяг мізерного рівня, однак заявила, що не піде з посади.

Про те, як Британія зіштовхнулася з політичною й фінансовою кризою і чи буде на її фоні Лондон і надалі союзником Києва та одним із лідерів надання допомоги нашій країні читайте у статті Віктора Константинова «Важка зима Трасс: чи залишиться Британія союзницею України?».