UA / RU
Підтримати ZN.ua

Bloomberg: Нові санкції США проти "Північного потоку-2" стосуватимуться Росії, а не Німеччини

Байден хоче зупинити реалізацію проекту. 

Вже сьогодні адміністрація США представить Конгресу нові санкції проти будівництва газопроводу "Північний потік-2". Обмеження стосуватимуться кількох російських компаній, проте досі не зрозуміло, яких саме. Про це з посиланням на власні джерела пише видання Bloomberg.

Поруч з цим Штати прагнуть не вводити санкцій проти німецьких компаній, які теж залучені до реалізації проекту. 

"Байден хоче зупинити будівництво «Північного потоку – 2», але не викликати при цьому «антагонізму» в Німеччини — свого найближчого європейського союзника", - цитує Bloomberg свої джерела. 

У Держдепі точкові санкції проти конкретних компаній та осіб не підтримують. Зокрема проти нис виступає глава відомства Ентоні Блінкен. Він вважає, що в даній ситуації все ж потрібно знайти дипломатичне рішення та усунути усі розбіжності, передумовою для яких стала зовнішня політика попереднього американського президента Дональда Трампа. 

Читайте також: У Путіна закликали США думати про Техас, а не про "Північний потік-2"

Нагадаємо, 19 січня США ввели санкції проти трубоукладача, який будує "Північний потік-2", трубоукладача "Фортуна" і його власника "КВТ Рус".

Крім цього, в рамках санкції проти Венесуели обмеження введені також проти російської компанії "Рустанкер". У список потрапили ще дві російські компанії - "Максим Горький" і "Сьєрра". Перше судно зараз є найбільшим танкером, який ходить під російський прапором.

В рамках проекту "Північний потік-2" росіяни планують прокласти по дну Балтійського моря трубопровід для доставки російського газу в Європу. Потужність газопроводу - 55 млрд кубометрів газу в рік, вартість проекту - € 9,5 млрд.

Будівництво газопроводу зупинилося в грудні минулого року через санкції США. Готовність проекту оцінюється в 94%.

Детальніше про рішення по "Північному потоку-2" читайте в статті Сергія Корсунського "Німеччина зосереджується" на ZN.UA.