UA / RU
Підтримати ZN.ua

Близько 40% німців підтримують відставку Меркель – Reuters

У Німеччині зростає невдоволення міграційною політикою уряду.

У Німеччині налічується 40% прихильників відставки федерального канцлера Ангели Меркель. Проо це говорять опубліковані в п'ятницю, 29 січня, результати соціологічного опитування, проведеного компанією Elector Research Group.

Головною причиною невдоволення німців є міграційна політика уряду, який відкрив двері для величезної кількості мігрантів, що біжать до ФРН від збройних конфліктів та економічних проблем на Близькому Сході й у Африці, йдеться в статті Reuters.

Меркель, чий рівень популярності у минулому році був рекордним, стає все більш ізольованою в останні місяці. Партійні соратники канцлера змушують її зайняти жорсткішу позицію щодо біженців.

Реагуючи на суспільні настрої, християнські демократи (ХДС) та соціал-демократи (СДПН) домовилися в четвер посилити правила прийому мігрантів.

22-25 січня за замовленням журналу Focus був проведений соцопитування. 45,2% респондентів висловили точку зору, що політика Меркель щодо біженців не є достатньою підставою для її відставки.

У п'ятницю, 29 січня Elector Research Group опублікувала результати опитування, які продемонстрували падіння рейтингу Меркель політичних сил, які сформували уряд.

Рейтинг ХДС склав 37%, в той час як у вересні він досягав 42%.

Підтримка СДПН залишилася на колишньому рівні і склала 24%.

У той же час, до 11% зріс рейтинг правої партії AfD, яка виступає за жорстку міграційну політику.

Три правлячі партії ФРН – ХДС, їх баварські союзники та СДПН напередодні місцевих виборів, які відбудуться в березні, і федеральних виборів у наступному році готуються продемонструвати суспільству, що вони контролюють ситуацію з біженцями .

Читайте також: Меркель виступає за збереження Шенгену, але проти закриття кордонів

Раніше повідомлялося, що на тлі міграційної кризи рейтинг Меркель впав до чотирирічного мінімуму. А рівень підтримки Християнсько-демократичного союзу німецького канцлера впав до трирічного мінімуму. Меркель зазнала критики у зв'язку з відкриттям кордонів Німеччини для сирійських біженців – кроку, який викликав ще більшу хвилю мігрантів. Критики, особливо в Баварії, хочуть ввести обмеження на кількість біженців, дозволених для в'їзду в країну.

Британське видання The Financial Times, у свою чергу, зроблено невтішний висновок: кінець епохи Меркель не за горами. У статті підкреслюється, що деякі з близьких союзників визнають, що цілком можлива ситуація, що канцлеру доведеться покинути свій пост до виборів 2017 року. Обговорення ще пару місяців тому четвертого терміну Меркель зараз здається недоречним.