UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блінкен "повторно висловив стурбованість США" у зв'язку з "Північним потоком-2"

У розмові Блінкена з Маасом також обговорювалося реагування на ситуацію в Білорусі і в Секторі Газа.

В ході переговорів держсекретаря США Ентоні Блінкена з главою МЗС Німеччини Хайко Маасом, зокрема, обговорювалася ситуація з будівництвом трубопроводу "Північний потік-2". Про це йдеться на сайті Держдепу США.

Зазначається, що Блінкен "повторно висловив стурбованість США" в зв'язку з будівництвом "Північного потоку-2".

Разом з тим сторони "обговорили координацію наступних кроків з реагування на ситуацію в Білорусі і зусилля з надання допомоги в Секторі Газа. Також обговорювалася важливість пожвавлення альянсу НАТО в рамках амбіційного процесу "НАТО-2030".

Читайте також: Російське судно Fortuna відновило будівництво "Північного потоку-2"

Як і очікувалося, США не стали вводити санкції відносно компанії Nord Stream 2 AG (оператор проекту) і її виконавчого директора Маттіаса Варніга.

Президент США Джо Байден виступає проти завершення проекту, але разом з цим намагається налагодити відносини з Німеччиною.

19 травня в Німеччині підтвердили, що США планують відмовитися від санкцій проти «Північного потоку - 2» і глави компанії Маттіаса Варнінга. Маас вважає, що такі дії Вашингтона є позитивним знаком. На його думку, такий крок свідчить про наміри США налагодити відносини з Німеччиною.

Детальніше про те, чому до цих пір не зупинили «погану угоду для Європи» і чому російські газопроводи стануть глобальним кліматичним програшем для Зеленого пакту Європи читайте в статтях Михайла Гончара «Підводні течії проекту« Північний потік-2» і « Північний потік-2 » : кліматичне вимір».