UA / RU
Підтримати ZN.ua

Bild: Ніхто не хоче стояти поруч із Путіним

Організаційні питання на заходах, присвячених 70-й річниці висадження союзників у Нормандії - хто з ким буде стояти і сидіти - треба вирішити господині заходу Франції.

Президент Росії Володимир Путін 6 червня приїде на 70-ту річницю висадження союзників у Нормандії. Однак за лаштунками, як повідомляє німецьке видання Bild, ведуть інтенсивні переговори про те, яким чином Захід може чітко висловити протест з приводу дій Росії в Україні і анексії Криму.

Деякі голови іноземних держав та урядів, в тому числі президент США Барак Обама і королева Великобританії Єлизавета II, заздалегідь дали зрозуміти, що не бажають сидіти на трибуні поруч із російським лідером і фотографуватися з ним. Відомство федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель також переконане у необхідності продемонструвати явну дистанцію щодо Путіна, відзначає видання.

"Оскільки скасування запрошення або демонстративне виключення Путіна, який є представником країни-переможниці, буде розцінено як образу, розглядається, зокрема, можливість відмови від двосторонніх переговорів з Путіним під час заходу", - йдеться в статті.

В підсумку, стверджує Bild, всі подібні організаційні питання - хто з ким буде стояти і сидіти - треба вирішити господині заходу Франції. !zn

Читайте також:

Бернар-Анрі Леві: В Парижі путінська пропаганда більш дієва, ніж у Кривому Розі

Західні ЗМІ: У Путіна немає причин боятися і змінювати плани щодо України

Якщо потоне Україна - потоне і вся Європа. Наші долі сьогодні повністю пов'язані

Кремль чекає оголошення остаточних підсумків виборів президента України