UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зміна місця реєстрації переселенців у «Дії»: куди звертатися для продовження виплат

Роз'яснення дали у Мінреінтеграції.

Через військове вторгнення Росії багато українців були змушені покинути свої домівки та стати внутрішньо переміщеними особами (ВПО). У деяких випадках переселенці змінюють своє місце реєстрації на порталі «Дія». У Мінреінтеграції пояснили, куди потрібно таким ВПО звертатися для відновлення допомоги на проживання, яку надає держава.

Чи будуть автоматично призначені виплати, якщо ВПО змінили місце реєстрації у «Дії»

Як повідомили у Мінсоцполітики, наразі питання автоматичного перепризначення допомоги на проживання потребує доопрацювання. Для вчасного отримання допомоги ВПО потрібно звернутися до Управління соціального захисту населення за новим місцем фактичного проживання.

Читайте також: Статус переселенця: про які зміни потрібно повідомляти ВПО, щоб не втратити виплати

Органи соцзахисту не повинні вимагати у переселенців оформлення повторної заяви на отримання допомоги. Виплати мають продовжитися на основі вже зареєстрованої заяви за місцем попереднього проживання.

«Для цього працівники соцзахисту мають надіслати запит на отримання електронної справи, яка попередньо сформована на підставі зареєстрованої заяви від переселенця», – йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що допомога на проживання буде нарахована за всі місяці з моменту зміни фактичного місця проживання ВПО.

Також у Мінсоцполітики зазначили, що питання щодо автоматичного перепризначення допомоги на проживання буде вирішено до кінця квітня.

Раніше ми писали, які виплати можуть отримати ВПО від держави та міжнародних організацій.