UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ: Три міністри виступили проти карантину "вихідного дня"

Ткаченко утримався під час голосування, яке відбулося напередодні. 

Троє міністрів не підтримують впровадження карантину "вихідного дня". Про це пише видання LB.ua з посиланням на свого інсайдера. 

Зазначається, що серед незадоволених міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, під час голосування за впровадження карантину "вихідного" дня очільник Мінкультури утримався. 

«Утримався, так, міністр культури. Дякую. Рішення прийнято», — сказав він на засіданні 11 листопада.

Читайте також: На вихідних українці купують менше, тому карантин "вихідного дня" не допоможе - ЦЕС

Учора біля будівлі уряду підприємці та ресторатори протестували проти “карантину вихідного дня”. Учасники протесту тримали плакати з написами: “Ресторанний бізнес вмирає”, “Контроль правил безпеки, а не ампутація бізнесу”, “Нас мільйон! Дайте працювати”. За даними ЗМІ, на акцію під Кабміном зібралося понад 500 осіб.

Водночас прем’єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв, що уряд готовий “підставити плече” малому бізнесу після введення додаткових обмежень на час вихідних.

Нагадаємо, з 9 листопада в Україні діє нове карантинне зонування - міст і районів у “жовтій” і “зеленій” зонах більше немає.

Також глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив про те, що відомство розробило концепцію "карантину вихідного дня". Він також пояснив, що це означає.