UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський: «Україні не потрібні альтернативи щодо статусу кандидата в ЄС»

Президент України заявив, що некоректно порівнювати Україну з країнами, які пройшли мирний шлях кандидатства.

Глава української держави Володимир Зеленський заявив, що Україні не потрібні альтернативи щодо кандидатства в ЄС, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Нам не потрібні компроміси. Це будуть компроміси не з Україною, це буде черговий компроміс Європи з РФ. Для мене кандидатство в ЄС - це важливий сигнал. Важливий сигнал для нашого народу, який відстоює свою країну і європейські цінності. Мені здається, це дуже важливий крок. Я розумію, що багато країн проходили довгий шлях - роки щодо кандидатства і роки щодо членства", - наголосив президен після переговорів з прем'єр-міністром Португалії Антоніу Коштою.

Зеленський також зазначив: "Некоректно нас порівнювати з країнами, які пройшли мирний шлях кандидатства. Ми проходимо через війну за свободу і незалежність, за ці європейські цінності. Ми втрачаємо не тільки час. Ми втрачаємо людей. Дуже хочу вірити, що Португалія теж буде на цій стороні світу".

Читайте також: Євросоюз виділить додаткові 200 млрд євро на оборону – Урсула фон дер Ляєн 

Європейська комісія планує до кінця червня представити доповідь про готовність Молдови, України та Грузії до вступу в Європейський Союз, про це заявив голова Європейської ради Шарль Мішель під час візиту до Кишинева.

Чи надасть у червні Євросоюз статус кандидата Україні? Які країни виступають проти цього? Яким чином Євросоюз допоможе з відбудовою країни та підтримкою українських підприємців? Відповіді на ці та інші запитання читайте в інтерв’ю ZN.UA віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної "Рішення про надання Україні статусу кандидата — найкраща інвестиція ЄС у стабільність регіону".