UA / RU
Підтримати ZN.ua

Зеленський дав добро на посилення контролю за дотриманням карантину та дочасні канікули для школярів

Президент заслухав пропозиції керівників відомств, відповідальних за охорону здоров'я.

Президент Володимир Зеленський підтримав посилення контролю за дотриманням карантинних заходів, а також дострокові осінні канікули в школах, повідомила його речниця Юлія Мендель.

За її словами, в п'ятницю, 11 жовтня, глава держави зібрав на нараду представників відомств, відповідальних за охорону здоров'я, для консультацій щодо епідеміологічної ситуації. Ті запропонували посилити нагляд за дотриманням карантину та відправити школярів на канікули раніше терміну.

«Володимир Зеленський підтримав ці пропозиції і також зазначив, що Міністерство охорони здоров'я повинно забезпечити лікарні ліжками, киснем і медикаментами, які використовуються для допомоги хворим коронавирусной інфекцією», - заявила Мендель в коментарі інформагентству «Інтерфакс-Україна».

Як повідомлялося раніше, на нараді у президента було узгоджено наступні заходи:

Читайте також: Карантин в Україні: МОН рекомендує відправити школярів на канікули, а студентів - на дистанційне навчання

Як і прогнозували експерти, з настанням осені епідеміологічна ситуація почала погіршуватися. У деяких областях України лікарні перевантажені пацієнтами з COVID -19, МОЗ почало підготовку тимчасових госпіталів.

Попри те, що нині добовий приріст нових випадків захворювання тримається на рівні понад 4 тисячі осіб, і вже перетинав межу в 5 тисяч, міністр охорони здоров'я і головний санітарний лікар не вважають за можливе повернення жорсткого карантину.

Докладніше про те, що повинна зробити влада, а що - люди, читайте в матеріалі Алли Котляр «COVID-19: боротьба вручну» для читачів ZN.UA.