UA / RU
Підтримати ZN.ua

Завищували ціни на продукти для ЗСУ: викрито чиновників Одеської ОВА

Серед підозрюваних ексзаступник очільника ОВА.

© Офіс генерального прокурора
© Офіс генерального прокурора

Правоохоронці викрили керівництво і службових осіб Одеської обласної військової адміністрації та директора одного з підприємств на розтраті понад 7 мільйонів гривень державного бюджету під час закупівлі продовольства для українських військових. Фігурантам справи було повідомлено про підозру, пише пресслужба Офісу генерального прокурора в Telegram.

За інформацією слідчих, посадовці змовилися з директором для завищення ринкової вартості продуктів під час підписання трьохсторонніх угод щодо їх закупівлі для Збройних сил України.  

Зважаючи на це, колишньому заступнику глави Одеської ОВА, начальнику одного з департаментів, начальнику відділу адміністрації, а також директору відповідного ТОВ повідомили про підозру в розтраті грошей у особливо великих розмірах за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу. 

Раніше повідомлялося, що працівники Державного бюро розслідувань затримали злочинну групу, яка привласнювала кошти, виділені на харчування військовослужбовців ЗСУ. 

Нагадаємо, раніше ZN.UA оприлюднило розслідування щодо закупівель Міноборони продовольства для армії. У матеріалі йдеться, що міністерство підписало угоду на 13 мільярдів із фірмою зі статутним капіталом у тисячу гривень. Тобто, МО під час війни уклало угоду з фірмою-"прокладкою".

Ціни в угоді вдвічі перевищують нинішні роздрібні у магазинах. Як "Тилові пацюки Міноборони під час війни «пиляють» на харчах для ЗСУ більше, ніж за мирного життя", з усіма подробицями розповів Юрій Ніколов.

Після кількох заяв про "інформаційну атаку" міністр оборони Олексій Резніков врешті оголосив плани створити нову, "більш гнучку" систему харчування для ЗСУ на тлі розслідування щодо корупційних закупівель. Однак на практиці Міноборони вирішило сховати ціни на продукти харчування в усіх доступних контрактах та навіть видаткових накладних.