Через військову агресію РФ українці роблять запаси продуктів, які допоможуть пережити непросту зиму. Одним із найпопулярніших варіантів для запасів є консерви всіх видів. У цьому матеріалі ми зібрали список тих, які обов'язково стануть у нагоді непростою зимою.
Консервована квасоля
Консервована квасоля зручна тим, що її не потрібно вимочувати у воді. Це готовий до споживання продукт, який може стати повноцінним гарніром. Зараз існує безліч видів консервованої квасолі, і легко знайти варіант на власний смак.
Цей продукт містить багато рослинного білка, що зручно для людей, які не вживають м'ясо, а також він швидко насичує.
Тушонка
Найпопулярніший і ситний варіант. Тушонку часто беруть у походи, щоб їсти як самостійний продукт або варити з неї супи та каші. Вона не вимагає зберігання в холодильнику, є дуже ситним продуктом і на її основі можна готувати безліч смачних страв.
Фрукти та ягоди в сиропі
Такі консерви можна зробити самостійно чи купити. Це універсальний продукт, який можна додавати у випічку або вживати як десерт. Така солодка консервація наситить організм вуглеводами та іншими корисними речовинами, які є у фруктах та ягодах і добре урізноманітнить раціон.
Кабачкова ікра
У кабачках міститься безліч мікроелементів, наприклад, заліза, фосфору, натрію, а також велика кількість органічних кислот і вітамінів В і С. Кабачкову ікру можна використовувати як соус або гарнір, намазувати на хліб і маринувати в ній м'ясо.
Згущене молоко
Цей продукт може зберігатися тривалий час і його можна використовувати для різних цілей. Як інгредієнт для випічки і десертів, як самостійні ласощі або готувати з ним каші та інші страви. У згущеному молоці міститься магній, фосфор, калій, кальцій, натрій, фтор і вітамін А, а при термічній обробці деякі його властивості навіть посилюються.
Рибні консерви
Вони вважаються чудовим джерелом білка, незамінних жирних кислот Омега-3, вітамінів D, групи B, особливо В12, а також мікроелементів – фосфору, кальцію, цинку, селену тощо. Вони можуть зберігатись довго і не обов'язково в холодильнику.
Консервована кукурудза та горошок
Рідина, в якій знаходяться овочі, можна застосовувати як основу для супів, а сам вміст банки додавати до інших страв або салатів. Консервована кукурудза містить вітаміни групи В, Е, К, РР та вітамін С. Консервований горох містить багато калію, фосфору, заліза та вітаміну В1.
Як і всі бобові, це досить ситний продукт, який може бути гарніром.
Оливки чи маслини
Їх можна додавати в рагу, супи, салати або вживати окремо. Завдяки активним речовинам, які містяться у складі оливок та маслин, можна налагодити травлення, покращити зір та зміцнити кістки. Цей продукт має корисні вітаміни В, А, D і К, а також макроелементи. Є чудовим доповненням до багатьох страв.