UA / RU
Підтримати ZN.ua

Відсьогодні в Україні діють нові правила адаптивного карантину

В червону зону увійшли Луцьк, Тернопіль і Кіцманський район Чернівецької області.

З понеділка, 3 серпня, в Україні працюють нові правила адаптивного карантину. Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у п'ятницю, 31 липня.

Відзначається, що тепер Україна буде розділена на чотири зони за рівнем захворюваності коронавірусом - зелену, червону, помаранчеву і жовту.

У червону зону увійшли Луцьк, Тернопіль і Кіцманський район Чернівецької області. Тут мають бути введені додаткові обмеження. Однак, незважаючи на потрапляння в червону зону, місцеве самоврядування Луцька і Тернополя відмовилося посилювати обмеження. У міськрадах заявили, що не бачать підстав для посилення карантину і не розуміють, чому міста потрапили в червону зону.

В оранжеву зону увійшли:

Жовтий режим буде дотримуватися в таких населених пунктах:

Всі інші міста і райони, що не потрапили в червону, помаранчеву і жовту зони карантину, відносяться до зеленої зони.

Читайте також: МОЗ відреагував на карантинний демарш Тернополя та Луцька

Нагадаємо, 22 липня Кабмін продовжив адаптивний карантин до 31 серпня, але змінив його умови. Окрім обмежень, обов'язкових для всіх регіонів України, з 1 серпня діють додаткові, залежно від того, до якої із зон відноситься та чи інша область.

Регіони з найменшою захворюваністю на COVID-19 – у «зеленій» зоні, а області зі значним поширенням – в «помаранчевій» і «червоній». При зниженні/зростанні захворюваності регіон потраплятиме в буферну «жовту» зону.

Показники для переходу між зонами залишаються незмінними: завантаженість ліжок, кількість тестувань, динаміка росту і коефіцієнт виявлення нових випадків. Однак обчислювати їх буде автоматизоване ПЗ, а самі норми гармонізуються з європейськими.