UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вступники матимуть змогу подати не більше п’яти заяв на бюджет та до 30 – на контракт

Для зарахування на бюджет потрібно набрати мінімальні прохідні бали.

Цього року, абітурієнти зможуть подати не більше п’яти заяв про вступ до вишу на бюджетну форму навчання, без обмеження кількості спеціальностей, і до 30-ти заяв на платну (контрактну) форму навчання.

Під час подання заяви потрібно встановити пріоритетність обраних ЗВО, де 1  – найвища пріоритетність і 5 – найнижча. Підійти до цього питання варто зважено, оскільки її буде неможливо змінити після подачі заяви.

Редакція ZN.UA бажає успіху майбутнім студентам і нагадує, які мінімальні прохідні бали потрібно набрати, щоб потрапити на омріяний  бюджет:

Читайте також: Вступна кампанія-2021 в Україні: нагадайка дат для абітурієнта

Нагадаємо, понад третина випускників цьогоріч провалила зовнішнє незалежне оцінювання з математики. Директор УЦОЯО Валерій Бойко заявив, що такий невтішний результат не вплине на вступну кампанію та кількість нових студентів у закладах вищої освіти.

Що пішло не так із вивченням математики в українських школах і як виправити ситуацію, пояснюють науковиці Ірина ЄгорченкоСвітлана Благодєтєлєва-Вовк і Алла Воробйова у статті «Провал на ЗНО з математики: що пішло не так у школі і як врятувати ситуацію».

Про всі етапи вступної кампанії та її особливості, читайте у нашому матріалі «Вступна кампанія 2021 розпочалася. Як обрати університет, подати документи та потрапити на бюджет».