UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військовозобов’язані ВПО: у Мінреінтеграції розповіли, чи ставати їм на облік

Є певній обов’язки, як треба виконувати.

Через повномасштабне вторгнення РФ, багато людей були вимушені залишити свій дім та переїхати в більш безпечні регіони України. Серед внутрішньо переміщених осіб є і військовозобов’язані.

Читайте також: Мобілізація в Україні: яке покарання буде за неявку до військкомату

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розповіли, як їм слід діяти.
Вони підкреслили, що військовозобов’язані з числа ВПО мають стати на військовий облік за новим місцем проживання. Зробити це потрібно протягом семи днів після приїзду.

 Вони нагадали, що взяття на облік не означає, що особа одразу отримає повістку та буде мобілізована. З  повним переліком військовозобов’язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, можна ознайомитися у статті 23 ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Зокрема, від мобілізації звільняють:

Якщо вказані особи отримали повістку – їм потрібно звернутися у військкомат і надати документи для підтвердження свого статусу, через який вони не підлягають призову.

В Україні багато чоловіків і жінок йдуть добровольцями до армії, щоб захищати свою країну. Восени  було затверджено порядок, за яким добровольці можуть отримати статус учасника бойових дій.