UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові США аналізують можливості навчання українців роботі з безпілотниками Switchblade та іншими системами

Допомогти в навчанні можуть солдати різних військових спеціальностей, розгорнуті на Східному фланзі НАТО.

За словами високопосадовця Міноборони США, Пентагон вивчає варіанти того, як він може навчити більше українських військових використанню безпілотників Switchblade, які США надають українським військовим. Про це повідомляє CNN.

Майбутні навчання можуть проводитися з американськими військами, яких за останні кілька місяців було розгорнуто для підтримки східного флангу НАТО на тлі нападу Росії на Україну, повідомив чиновник.

За інформацією видання, Пентагон розглядав «низку варіантів» для навчання українців роботі з безпілотниками Switchblade та іншими системами озброєння на додаток до тренувань, які проводилися з українцями, які вже перебували у Сполучених Штатах для участі у раніше запланованих заходах.

Одним із варіантів можуть бути війська, які знаходяться на східному фланзі НАТО, сказав чиновник, додавши, що жодних рішень ще не ухвалено.

Читайте також: The Guardian: Захід озброює Україну перед новим етапом війни, чи це допоможе?

«Ми значно збільшили нашу присутність у країнах східного флангу», — сказав чиновник. «Солдати з різними наборами можливостей та різними професійними навичками, будь то артилерія, ракети дальньої дії, ППО, піхота, бронетехніка — що завгодно. Тому, якщо виникне необхідність додаткового навчання за будь-якими системами, що надаються Україні, ми розглянемо низку варіантів того, як це навчання має бути проведене».

Крім того, цей чиновник сказав, що США, як і раніше, спостерігають «значні проблеми з моральним духом» серед російських військ, заявив у середу високопоставлений представник міністерства оборони США.

Чиновник сказав, що США мають свіжі докази того, що російські війська «розчарувалися в цій війні, не були належним чином поінформовані, не були належним чином навчені, не були готові не тільки фізично, а й морально до того, що вони збиралися зробити».

Читайте також: The Atlantic: Війна в Україні дійшла до вирішального для всієї Європи моменту

США також мають свідчення того, що російські офіцери «розчаровані діями своїх військ, розчаровані діями своїх колег», — сказав чиновник.

Чиновник також нагадав репортерам, що «майже половина» російських військ, що вторглися, — це «призовники, які не проходять належної підготовки».

«Таким чином, все ще існують проблеми з моральним духом та згуртованістю підрозділів, які мучать росіян, навіть коли вони зараз намагаються перегрупуватися, поповнити запаси та зосередитися на більш концентрованому географічному районі», — сказав чиновник.