UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вибухи в Бейруті: Зеленський доручив Шмигалю перевірити заходи щодо запобігання НС техногенного характеру

Прем'єр-міністр має особисто повідомити президентові результати перевірки.

Президент Володимир Зеленський звернувся до голови уряду Дениса Шмигаля щодо необхідності проведення перевірки поводження в Україні з небезпечними матеріалами та вжиття заходів для запобігання надзвичайним ситуаціям, повідомила пресслужба Офісу голови держави. Зеленський скерував відповідний лист Шмигалю, після вибухів у Бейруті.

«Прошу Вас терміново забезпечити проведення оцінки стану поводження з небезпечними та вогнегасними речовинами, вибуховими матеріалами, виробами, відходами, добривами, які внаслідок притаманних їм властивостей за наявності певних факторів та обставин можуть створити загрозу життю і здоров'ю людей, навколишньому природному середовищу, та за результатами проведеної роботи вжити відповідних заходів реагування», – йдеться в офіційному листі.

Зеленський наголосив на тому, що важливо розробляти та ухвалювати необхідні нормативно-правові акти, які дозволять реалізувати невідкладні заходи щодо запобігання надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

Про результати перевірки Шмигаль має особисто повідомити Зеленського.

Читайте також: З Миколаївського порту вивезли тисячі тонн аміачної селітри – адміністрація

 4 серпня у місті Бейрут прогриміли два вибухи. За різними даними, у результаті загинули 137 осіб, понад 4 тисячі отримали поранення.

В українському посольстві в Лівані повідомили про те, що серед постраждалих - кілька українців, вони отримали легкі травми.

Вибухова хвиля зруйнувала довколишні будівлі і десять багатоповерхових будинків. У Лівані оголосили траур, в самому місті на два тижні ввели режим надзвичайного стану.

За попередньою інформацією, причиною вибуху стало порушення умов придатності 2 750 тонн аміачної селітри. Але США не виключають цілеспрямованої атаки.

У свою чергу прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив перевірити, як в Україні зберігають селітру. Результати перевірки Кабмін має отримати до 15 вересня.