UA / RU
Підтримати ZN.ua

Венедіктова звільнила позаштатного радника Піскуна – ЗМІ

Святослав Піскун обіймав посаду менше місяця.

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова звільнила свого позаштатного радника Святослава Піскуна. Про це повідомила “Українська правда”, посилаючись на поінформовані джерела.

Вказано, що Піскуна звільнили наказом. Однак причини звільнення невідомі.

Святослав Піскун пробув на посаді радника генпрокурорки менше місяця.

Читайте також: Венедіктова попросила ВРП відсторонити Павла Вовка і суддів ОАСК - Бутусов

30 липня стало відомо, що Венедіктова призначила своїм радником Святослава Піскуна. Він тричі обіймав посаду генпрокурора у 2000-х роках за президентства Леоніда Кучми і Віктора Ющенка.

Згідно з наказом, Піскун мав виконувати функції радника поза штатом і на громадських засадах. Тобто, зарплату в Офісі генпрокурора йому платити не мали.

Святослав Піскун вперше став генпрокурором у 2002 році. До цього він п'ять років працював на керівних посадах у податковій міліції. Через рік президент Леонід Кучма відправив Піскуна у відставку «за надмірну політизацію органу в цілому і створення власного політичного іміджу».

Віктор Ющенко двічі призначав його очільником Генпрокуратури: у 2004-му та 2007-му роках. У першому випадку Піскун очолював відомство неповний рік, у другому – менше місяця. При цьому після призначення генпрокурором у 2007 році він не став здавати депутатський мандат і незабаром повернувся до Верховної Ради.

У Верховній Раді п'ятого і шостого скликань Піскун був членом фракції «Партії регіонів».