7 березня у християн східного обряду розпочинається Великий піст, що триватиме до Великодня. В цей час не можна вживати м'ясо, молочні продукти та яйця. Щоб краще підготуватися до Великого посту необхідно заздалегідь продумати меню, що має складатися з пісних страв.
Пісний борщ
Інгредієнти:
- Буряк – 2 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Олія – 1 ст. л
- Вода – 3 л
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль, перець – на смак
- Кріп, петрушка – на смак
Приготування:
- Цибулю почистити, порізати квадратиками і підсмажити на олії до золотистого кольору.
- Буряк та моркву очистити, потерти на великій терці, додати до цибулі і продовжувати тушкувати 5-7 хвилин.
- Закип’ятити воду у каструлі, додати сіль.
- Помити та очистити картоплю, нарізати кубиками, покласти у каструлю.
- Додати до каструлі обсмажену цибулю, буряк та моркву, перемішати, варити 20-25 хвилин.
- Часник почистити та вичавити у каструлю.
- Помити та дрібно нарізати кріп та петрушку, додати до борщу.
- Подавати на стіл гарячим.
Читайте також: Стрітення Господнє: простий рецепт "жайворонків"
Салат з грибами та овочами
Інгредієнти:
- Печериці консервовані – 200 г
- Перець болгарський – 1 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Огірок солоний – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Олія, сіль, зелень – на смак
Приготування:
- Солоні та свіжі огірки нарізати невеликими кубиками, болгарський перець – скибочками.
- Цибулю очистити, нарізати кільцями, покласти у салатницю.
- Додати до салату консервовані гриби.
- Приправити страву сіллю, зеленню та олією, перемішати.
smak.ua
Рисова каша з яблуками та корицею
Інгредієнти:
- Круглозернистий рис – 125 г.
- Яблуко – 1 шт.
- Кориця, мед – на смак
Приготування:
- Промити рис у прохолодній воді, відварити до готовності.
- Яблуко очистити від шкірки, натерти на терці.
- Змішати терте яблуко з корицею та медом, додати рис, ще раз перемішати.