UA / RU
Підтримати ZN.ua

Великий піст: рецепти смачних страв

Під час посту заборонено вживати їжу тваринного походження.

7 березня у християн східного обряду розпочинається Великий піст, що триватиме до Великодня. В цей час не можна вживати м'ясо, молочні продукти та яйця. Щоб краще підготуватися до Великого посту необхідно заздалегідь продумати меню, що має складатися з пісних страв.

Пісний борщ

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Цибулю почистити, порізати квадратиками і підсмажити на олії до золотистого кольору.
  2. Буряк та моркву очистити, потерти на великій терці, додати до цибулі і продовжувати тушкувати 5-7 хвилин.
  3. Закип’ятити воду у каструлі, додати сіль.
  4. Помити та очистити картоплю, нарізати кубиками, покласти у каструлю.
  5. Додати до каструлі обсмажену цибулю, буряк та моркву, перемішати, варити 20-25 хвилин.
  6. Часник почистити та вичавити у каструлю.
  7. Помити та дрібно нарізати кріп та петрушку, додати до борщу.
  8. Подавати на стіл гарячим.

Читайте також: Стрітення Господнє: простий рецепт "жайворонків"

Салат з грибами та овочами

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Солоні та свіжі огірки нарізати невеликими кубиками, болгарський перець – скибочками.
  2. Цибулю очистити, нарізати кільцями, покласти у салатницю.
  3. Додати до салату консервовані гриби.
  4. Приправити страву сіллю, зеленню та олією, перемішати.

smak.ua

Рисова каша з яблуками та корицею

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Промити рис у прохолодній воді, відварити до готовності.
  2. Яблуко очистити від шкірки, натерти на терці.
  3. Змішати терте яблуко з корицею та медом, додати рис, ще раз перемішати.