UA / RU
Підтримати ZN.ua

Великдень 2022: рецепт польської великодньої бабки

Цей варіант великодньої випічки підійде тим, хто не любить дріжджове тісто.

24 квітня християни східного обряду відзначатимуть Великдень – одне з головних свят для віруючих. Традиційним символом свята є паска. Іноді господині хочуть внести зміни до звичного меню і вибрати якусь альтернативу звичній випічці. Нею може стати польська великодня бабка, яка особливо сподобається тим, хто не любить дріжджове тісто.

Інгредієнти

Молоко (1/2 склянки),

яйця (3 шт.),

цукор (1/4 склянки),

сіль (щіпка),

вершкове масло (60 г),

сухі дріжджі (2 ч. л.),

борошно (2 склянки),

родзинки або інші сухофрукти (1/2 склянки).

Для сиропу

Цукор (1/2 склянки),

вода або яблучний сік (1/4 склянки),

ром (1-2 ст.л.).

Приготування

У чашу міксера влийте тепле молоко, яйця, цукор, сіль, розм'якшене вершкове масло, сухі дріжджі та борошно. Вимішуйте протягом двох хвилин на підвищеній швидкості. Додайте родзинки або інші сухофрукти і знову перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою та відставте підніматися на 1 годину.

Візьміть форму з діркою, таку як для кексу, і змастіть вершковим маслом. Викладіть туди тісто, що піднялося, накрийте плівкою і дайте постояти ще півгодини.

Тим часом приготуйте сироп для просочення. У сотейнику змішайте цукор та воду (яблучний сік), доведіть до кипіння та варіть до розчинення цукру. Наприкінці додайте ром.

Духовку розігрійте до 180 градусів та поставте туди форму з майбутньою бабкою. Випікайте приблизно 35-40 хвилин, готовність перевіряйте дерев'яною паличкою.

Гарячий пиріг полийте сиропом і дайте йому повністю вбратися. Це триватиме приблизно 20 хвилин. Потім акуратно дістаньте бабку з форми, остудіть і посипте цукровою пудрою.