UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вакцинація в Україні стартує 15 лютого - Степанов

Також Степанов анонсував, що 4 лютого очікується інформацію про контракт, який забезпечить вакциною Україну впродовж 2021 року

Вакцинація від коронавірусу в Україні стартує 15 лютого, але якщо якісь обставини не дозволять почати в намічений день, то МОЗ попередить про перенесення.

Про це розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"У нас нічого не змінюється, ми починаємо вакцинацію орієнтовно з 15 лютого, тобто це буде через понеділок, виходячи з тих даних, які у нас є на сьогоднішній день по поставкам вакцин. Якщо в зв'язку з тими чи іншими обставинами буде змінюватися дата, умовно кажучи, не 15-е, а 16-е, то ми відразу будемо повідомляти. Як тільки ми отримаємо вакцину, ми відразу будемо починати процес вакцинації, не втрачатимемо часу ", - повідомив глава МОЗ.

Також Степанов анонсував, що 4 лютого очікується інформацію про контракт, який забезпечить вакциною України протягом 2021 року, однак не сказав, що це буде за вакцина, пославшись на комерційну таємницю.

"Як тільки буде підтвердження, підписання, ми відразу про це розповімо", - заявив Степанов.

Він додав, що Україна має намір закуповувати надлишки вакцин у інших країн.

Головний санлікар Віктор Ляшко своєю чергою повідомив, що Україна почне щеплення вакциною Pfizer, далі - AstraZeneca

Раніше Степанов повідомив, що перший етап вакцинації українців від коронавірусу стартує в середині лютого, а другий етап вакцинації запланований на березень. Степанов запевнив, що Україна отримає 910 тисяч доз вакцин, в тому числі 210 тисяч доз від Pfizer в рамках глобальної ініціативи COVAX. За його словами, українці отримають паспорти про проведення протівоковідної вакцинації, за прикладом європейців, які проживають в Євросоюзі.

Починаючи з весни 2020 року, Максим Степанов декларував, що веде переговори з виробниками вакцин. За цей час до грудня минулого року забезпечити населення вакцинами змогли не тільки багаті Канада, США і країни ЄС. Договори на передзамовлення зробили висновок, наприклад, Еквадор, Коста-Ріка, Панама, Ліван, Перу, Філіппіни, Марокко.

Детальніше про те, чи варто Україні сподіватися на те, що затверджений в кінці грудня минулого року план вакцинації буде виконаний, читайте в статті редактора розділу “Соціум”Алли Котляр Антиділа”.

Головний санлікар Віктор Ляшко своєю чергою повідомив, що Україна почне щеплення вакциною Pfizer, далі - AstraZeneca