UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україну доставили першу партію вакцини Pfizer, закупленої за кошти держбюджету

З Бельгії прибули 117 тисяч доз.

В Україну доставили першу партію вакцини Comirnaty компаній Pfizer/BioNTech, придбаної за кошти державного бюджету, а не отриманої за програмою COVAX. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

Відзначається, що з Бельгії прибули 117 тисяч зі 167 тисяч доз вакцини Pfizer/BioNTech від COVID-19.

"Сьогодні в Україні прибуло: 117 тисяч доз мРНК-вакцини Comirnaty (Комірнаті). Вона розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Препарат придбано за державні кошти через міжнародне агентство Crown Agents", - йдеться в повідомленні.

Друга партія вакцини (50 тисяяч доз) очікується в четвер.

За інформацією глави Crown Agents в Україні Тетяни Коротченко, вакцину Pfizer-BioNTech транспортували з дотриманням всіх правил зберігання при необхідних температурних умовах. Нею будуть прищеплювати педагогів, медиків, військовослужбовців, співробітників СБУ та представників іноземних дипломатичних установ.

Читайте також: Пов'язане з Росією PR-агентство попросило критикувати вакцину Pfizer

Нагадаємо, для оплати вакцини проти COVID-19 МОЗ в травні закупив валюти на 3,8 млрд грн. Станом на кінець травня з державного бюджету на закупівлю вакцин витрачено 7,7 млрд грн.

Президент України Володимир Зеленський раніше повідомив про те, що Україна законтрактувала 45-47 млн вакцин від COVID-19. Також новий міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко анонсував співпрацю з американським виробником вакцин, який зможе поставити Україні вакцини до кінця літа.

Раніше Україна отримала 590 850 доз Comirnaty/Pfizer-BioNTech за кошти донорів в рамках глобальної ініціативи COVAX.