UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні завтра відкриються понад дві тисячі пунктів вакцинації від COVID-19: карта

Щоб отримати щеплення, при собі потрібно мати паспорт та ідентифікаційний код.

Завтра в Україні розпочнуть роботу 2 127 пунктів вакцинації від COVID-19, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я. Усі щеплювальні пункти обладнані відповідно до вимог інфекційного контролю, вони працюватимуть при медичних установах.

«Наразі в пунктах щеплення розпочинається вакцинація людей віком 65+. На щеплення можна записатися через сімейного лікаря або реєстратуру найближчого пункту щеплення. Для отримання щеплення необхідно мати з собою паспорт та ідентифікаційний код», - йдеться у повідомленні.

Адресу та телефон найближчого пункту щеплення можна знайти тут:

Читайте також: Пункт вакцинації від коронавірусу відкриють на КПВВ з Кримом

Вакцинація в Україні триває вже третій місяць. Для щеплення понад 40 млн українців до країни упродовж лютого-квітня привезли 500 тисяч доз індійської вакцини Covishield (торгова назва вакцини AstraZeneca), 215 тисяч доз китайської Coronavac, 117 тисяч доз американо-німецької Pfizer і 367,2 тисячі доз південнокорейської AstraZeneca-SKBio.

4 квітня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо створення Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19. До кінця року в Україні планують вакцинувати 70% населення. Нині першу дозу вакцини отримали трохи більше півмільйона українців, другу - дев’ятеро осіб.

Вважається, що головний наш захист від ковіду – антитіла. Та виявляється, захищають від ковіду не вони. А що? І наскільки ефективні різні вакцини, зокрема й китайська CoronaVac, якою зараз починають вакцинувати українців? Про це в інтерв’ю ZN.UA «Для захисту від ковіду антитіла не мають значення» розповів патофізіолог Віктор Досенко.