UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні набуває чинності нове карантинне зонування

Адміністративно-територіальні одиниці України, що не потрапили в "червону" зону, знаходяться в "помаранчевій".  

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила нове епідеміологічне зонування, яке починає діяти з понеділка, 9 листопада. Про це заявив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов на сторінці у Facebook.

З сьогоднішнього дня в "червоній" зоні знаходяться:

У "червону зону" потрапляють ті населені пункти, де зафіксовано   більше 320 хворих на 100 тисяч населення протягом 14 днів, завантаженість лікарняних ліжок перевищує 75%, без урахування ліжок в дитячих та пологових відділеннях.

У "червоній зоні" заборонена робота громадського транспорту, школи і вузи повністю переходять на дистанційне навчання, заборонена робота закладів культури, кінотеатрів, заборонена робота кафе, ресторанів, торгово-розважальних центрів, заборонена робота закладів торговельного та побутового обслуговування населення, а також зберігаються обмеження "зеленої", "жовтої" та "помаранчевої" зон.

Решта адміністративно-територіальні одиниці України знаходяться в "помаранчевій зоні".

Читайте також: Київ на межі попадання в "червону зону" карантину

Раніше Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 грудняТакож в зв'язку з погіршенням епідситуації в Україні Кабінет міністрів продовжив до кінця року режим надзвичайної ситуації.

Докладніше про те, що повинна зробити влада, а що - люди, читайте в матеріалі Алли Котляр «COVID-19: боротьба вручну» для читачів ZN.UA.