UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні відновили карантинні зони

Цього разу в в "червоній" зоні опинилися Житомир, Ужгород, Івано-Франківськ, Миколаїв, Полтава, Рівне, Суми, Харків, Хмельницький, Чернівці та Чернігів.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) на засіданні в четвер, 29 жовтня, встановила нове епідемічне зонування в Україні. Воно вступить в силу в понеділок, 2 листопада. Про це написав міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в Facebook.

"Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. З 00 годин 00 хвилин 2 листопада (понеділок)  почне діяти нове епідемічне зонування. Київ залишається в "помаранчевій" зоні", - йдеться в його повідомленні.

Згідно з новою картою зонування, в "червоній" зоні з 2 листопада будуть знаходитися: Житомир, Ужгород, Івано-Франківськ, Миколаїв, Полтава, Рівне, Суми, Харків, Хмельницький, Чернівці та Чернігів.

У "червону зону" потрапили:

Читайте також: В Україні рекордні 8 312 випадків зараження COVID-19 за добу

Нагадаємо, в "червону зону" потрапляють ті населені пункти, де зафіксовано   більше 320 хворих на 100 тисяч населення протягом 14 днів, завантаженість лікарняних ліжок перевищує 75%, без урахування ліжок в дитячих та пологових відділеннях.

У "червоній зоні" заборонена робота громадського транспорту, школи і вузи повністю переходять на дистанційне навчання, заборонена робота закладів культури, кінотеатрів, заборонена робота кафе, ресторанів, торгово-розважальних центрів, заборонена робота закладів торговельного та побутового обслуговування населення, а також зберігаються обмеження "зеленої", "жовтої" та "помаранчевої" зон.

Раніше Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 грудня. Також в зв'язку з погіршенням епідситуації в Україні Кабінет міністрів продовжив до кінця року режим надзвичайної ситуації.

Докладніше про те, що повинна зробити влада, а що - люди, читайте в матеріалі Алли Котляр «COVID-19: боротьба вручну» для читачів ZN.UA.