UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні прогнозують четверту хвилю коронавірусу – Степанов

У МОЗ підкреслили, що Україні не час розслаблятися в боротьбі з вірусом.

Міністерство охорони здоров'я України прогнозує, що в Україні незабаром може початися четверта хвиля COVID-19. Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на брифінгу у вівторок, 11 травня.

Він акцентував на тому, що в боротьбі з коронавірусом абсолютно не час розслаблятися.

"Чергова битва з COVID. Ми прогнозуємо, що у нас може бути четверта хвиля коронавірусу. Ми повинні все зробити, щоб цей удар не був жорсткий", - сказав міністр.

Читайте також: Рівень захворюваності та смертності від коронавірусу в світі вийшов на плато - ВООЗ

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що Україна подолала третю хвилю пандемії коронавірусу. За його словами, третя хвиля COVID-19 тривала для України два місяці і стала найбільш смертоносною.

У Київській школі економіки вважають, що спад захворюваності в Україні прискорюється, проте це не остаточний вихід з хвилі захворюваності. Результат впливу свят можна буде побачити лише наприкінці травня. При цьому, згідно з прогнозами KSE, в найближчі два тижні Україна може вийти на перше місце за рівнем смертності від коронавірусу серед великих країн Європи.

Раніше у МОЗ попереджали, що в червні, після Великодніх і травневих свят, може статися новий спалах коронавірусної хвороби.

Хто відповість за злочинну недбалість центральної влади та місцевої у боротьбі з ковідом? Чи є шанс утриматися від падіння в прірву, в яку штовхають країну некомпетентність і безкарність? Про це – у статті Інни Ведернікової та Алли Котляр "Згідно із законом природного відбору" у ZN.UA.