UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні оприлюднять рейтинги вступників дев'ятикласників: де їх дивитися

Абітурієнтам змінять статус в електронній базі з питань освіти.

В Україні очікується оприлюднення рейтингових списків вступників до установ професійної предвисшего освіти на основі 9-х класів.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

"Сьогодні, 27 липня, має відбутися оприлюднення рейтингових списків вступників до установ професійної передвищої освіти на основі 9-х класів. Відзначимо, такі особи надходять в коледжі на основі вступних іспитів (в тому числі за співбесідою, за творчим конкурсам, квотами-1 і квотами-2)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: З медалями міжнародних олімпіад, але без премії від президента: чому Україна програє битву за мізки

Рейтингові списки формуються із зазначенням рекомендацій до зарахування на основі конкурсного балу за кожною пропозицією з повідомленням про отримання або неотримання права на професійну передвищу освіту за державним або регіональним замовленням.

Де дивитися і як відстежити?

Установи професійної передвищої освіти змінять статуси заяв абітурієнтів в Єдиній державній електронній базі з питань освіти зі статусу "Допущений до конкурсу" на статус "Рекомендований на бюджет".

23 липня завершився прийом заяв та документів для вступників на освітнього ступеня бакалавра, наскрізного магістра і магістра (на основі ступеня бакалавра). Оприлюднення рейтингових списків до установ вищої освіти на ступені бакалавра і наскрізного магістра відбудеться не пізніше 28 липня.

Раніше повідомлялося, що Міносвіти рекомендує застосовувати в 1-2 і 3-4 класах нову систему оцінювання знань. Зокрема, замість балів застосовувати літери, йдеться в повідомленні МОН.

"Рівень результату навчання рекомендується визначати з урахуванням динаміки його (учня - ред.) Досягнення і позначати буквами -" початковий "(Н)," середній "(С)," достатній "(Д)," високий "(В)", - повідомили в міністерстві.