UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні діагностували нове рекордне число хворих на коронавірус за добу

Протягом понеділка в Україні виявили 8 899 випадків COVID-19.

Станом на ранок вівторка, 3 листопада, в Україні 411 093 випадки зараження коронавірусом. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Протягом доби було зафіксовано 157 летальних випадків, 5 100 пацієнтів одужали.

Також, згідно з даними МОЗ, протягом останньої доби госпіталізовано 1 207 осіб, проведено 60 836 тестувань (методом ПЛР - 34 818, методом ІФА - 26 018).

Кількість захворювань в регіонах:

Читайте також: За час пандемії у Києві від коронавірусу померли майже 800 осіб

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин і режим надзвичайної ситуації в Україні до 31 грудня. Вишам країни рекомендували перейти на дистанційне навчання, а школам – відправити учнів на канікули з 15 жовтня. З 26 жовтня, в Україні діє нове карантинне зонування.

Як і прогнозували експерти, з настанням осені ситуація із захворюваністю на коронавірус почала погіршуватися. У багатьох областях України лікарні перевантажені ковідними пацієнтами, в Івано-Франківську під ковідарій готують корпус пологового будинку. МОЗ розпочав підготовку тимчасових госпіталів для хворих на коронавірус.

Чому українці ігнорують заходи безпеки, попри вже очевидну небезпеку у зв’язку з пандемією коронавірусу; як впливають на нас карантинні обмеження, і як поводитися в умовах тривалої невизначеності, – про це редакторка розділу «Соціум» Алла Котляр розмовляла із завідувачкою кафедри психіатрії, психотерапії та медичної психології НМАПО ім. П. Шупика доктором медичних наук професоркою Галиною Пілягіною «Невизначеність, Covid-19 і здоровий глузд» у ZN.UA.