UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Одеській області молодик помер від малярії

27-річний чоловік нещодавно побував у ПАР і не приймав протималярійних препаратів.

Сьогодні, 24 липня, стало відомо, що в Ізмаїльському районі Одеської області від малярії помер 27-річний моряк.

Про це на брифінгу повідомив головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров, пишуть місцеві ЗМІ.

Фахівець уточнив, що потерпілий від небезпечної хвороби чоловік нещодавно повернувся з поїздки до Африки.

"Зареєстрований летальний випадок від тропічної малярії у жителя Ізмаїльського району. Це молодий моряк, що захворів на судні й був знятий з нього 16 липня через це захворювання", — сказав Гончаров.

Читайте також: Крихкість технологічної цивілізації

Відомо, що 27-річний моряк заразився малярією в ПАР. Він не приймав протималярійних препаратів, що стало причиною летального результату.

В поточному році в Одеській області це вже третій випадок завезеної малярії.

Малярія — смертельно небезпечне захворювання, яке викликається протозойними паразитами роду плазмодіїв, які передаються людині при укусі інфікованими комарами роду Anopheles. 80−90% випадків смерті від малярії відбуваються з-за тропічної малярії. Малярія важко піддається лікуванню. Захворювання супроводжується лихоманкою, головним болем, болем у м'язах.

Раніше повідомлялося, що Великобританія 30 червня схвалила відновлення випробувань протималярійного препарату - гидроксихлорохина - для профілактики коронавіруса COVID-19. Препарат тестують на працівників служб охорони здоров'я, які мають підвищений ризик зараження COVID-19.

Нагадаємо, вчені з Кенії виявили мікроб, який заражає комарів-анофелесов і в змозі допомогти в лікуванні малярії.

Микроорганизм, який отримав назву Plasmodium falciparum, вчені знайшли, досліджуючи популяцію малярійних комарів у Кенії. Дослідники помітили, в тілі комарів відсутня паразит, який викликає малярію. Коли ж комах спробували зараження паразитом в лабораторії, ознак його розмноження в організмі знайдено не було.