UA / RU
Підтримати ZN.ua

В МОН пояснили, яким буде навчання школярів в "червоній зоні" після канікул

"Ми обов’язково повернемося до звичного життя".

Після закінчення канікул школярі, які знаходяться в "червоній зоні", розпочнуть дистанційне навчання, Про це на своєму Телеграм-каналі повідомив в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет. 

«Наша позиція: діти мають навчатися в повноформатному режимі та здобувати якісну освіту. Залежно від епідемічного кольору регіону дехто розпочне очне навчання, дехто, якщо це буде червона зона, залишиться на дистанційному. На жаль», — написав він. 

Шкарлет пояснив, що учні молодших класів після закінчення канікул повернуться за шкільні парти в будь-якому разі, а от учні 5-11 класів - в залежності від епідситуації в регіоні. 

«Ми обов’язково повернемося до звичного життя. Це відбудеться швидше за умови неухильного дотримання карантинних рекомендацій МОЗ», — додав очільник МОН.

Читайте також: Коронавірус в Україні: у Раді розповіли, яким буде навчання після канікул

Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 грудня. Вишам країни рекомендували перейти на дистанційне навчання, а школам – відправити учнів на канікули з 15 жовтня.

З 19 жовтня в країні почало діяти нове епідемічне зонування – у «червоній зоні» вперше опиняться вісім обласних центрів.

Як і прогнозували експерти, з настанням осені ситуація із захворюваністю на коронавірус почала погіршуватися. У деяких областях України лікарні перевантажені ковідними пацієнтами, МОЗ розпочав підготовку тимчасових госпіталів для хворих на коронавірус.

Докладніше про те, що повинна зробити влада, а що – люди, читайте в матеріалі Алли Котляр «COVID-19: боротьба вручну» для читачів ZN.UA.