UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українська мова без літератури і поглиблена математика: В УЦОЯО розповіли про нововведення ЗНО у 2021 році

Не виключено, що сертифікати з української мови та літератури минулих років враховуватися не будуть.

Вступна кампанія 2021 року відрізнятиметься від попередніх наявністю окремих тестів з української мови (без літератури), а також введенням тестів з математики для випускників, які поглиблено вивчали її в школі. Про підготовку нововведень ZN.UA повідомив в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.

Зокрема, для вступу на технічні спеціальності необхідно буде здавати тест з української мови, а не з мови та літератури, як зараз. Для гуманітаріїв у тесті залишать завдання з літератури.

«Це означає, що сертифікат з української мови та літератури цього року в 2021 році може бути недійсним, тому що зміняться умови його проведення. А можливо, будуть прийняті рішення зберегти для вступників на спеціальності природничо-математичного напрямку два варіанти: вони зможуть скористатися сертифікатом ЗНО 2021-го року з української мови або сертифікатами 2017-2020 років з української мови та літератури. Зараз це питання обговорюється», - розповів Бойко.

«Для математики нічого практично не змінюється, єдина новація - завдання для державної підсумкової атестації будуть різними для випускників гуманітарних класів і математичних, тобто для тих, хто вивчав математику на рівні стандарту, і тих, хто - поглиблено», - додав він.

Читайте також: Рішення щодо порогу ЗНО "склав/не склав" не лише фахове, але й політичне – голова УЦОЯО

Детальніше про організацію зовнішнього незалежного тестування-2020 і нововведеннях наступного року читайте в інтерв'ю Валерія Бойка в ZN.UA.